Девет годишна българка спечели ветроходната регата TROFEO DE VERANO CARLA BULGARIA ROSES BEAUTY

2009-07-03 12:39:39, вестник Класа

Карла Ройо Виянова, съпругата на княз Кубрат, организира първия турнир по ветроходство за деца под патронажа на собствената си козметична линия Carla Bulgaria Roses Beauty. Надпреварата се състоя в испанския курорт Бланес на испанското крайбрежие Коста Брава. Снахата на Симеон Сакскобургготски реши не само да спонсорира състезанието, но и да участва със собствена яхта. Карла заложи на 9-годишната българка Виктория Хинковска, която живее и тренира в Балмес. Безапелационната победа на българското момиче на практика не учуди никого, защото тя се очертава като една от надеждите на голямото ветроходство. Веднага след като победи в клас "Оптимист", Виктория замина за тренировки в България, за да се опита да спечели място за Европейското първенство по ветроходство.

"Виктория представя прекрасно философията на нашата марка - природа, здравословен живот, конкурентоспособност", каза Карла специално за "Класа".

Турнирът раздаде награди в три възрастови категории. "Разбира се, нашата първа регата е нещо все още малко, почти семейно. Но исках да бъде за деца, защото големите марки никога не подкрепят детския спорт, все гледат да стоят зад големите риби в спорта и да търсят големи печалби. А никой не се сеща за децата. А спортът, независимо каква е дисциплината, е най-добрият начин децата да се занимават с нещо приятно и полезно. Имам личен опит - и тримата ми синове много обичат спорта, метнали са се на баща си. И аз, разбира се, съм безкрайно доволна от това. С други думи - колкото повече едно дете спортува, толкова по-малко време му остава да се занимава с глупости, които в тези времена изобилстват. Така и аз съм много по-спокойна."



Регистрации

ENTRY FORM 2016 (online)
ENTRY FORM 2016 PDF
Regional Specialized Youth Sailing Sport Olympian Reserve School "Regional Yacht Club", Mykolayiv, Ukraine / Mercury/Меркурій
2016-07-31 15:25:25
Яхт Клуб Созопол / Finoor S
2016-08-05 10:38:42
СК.'Черно море бриз'' / Мистрал
2016-08-05 15:31:11
Всички регистрации


Новини

2000-2024 dev.bg-sail.org
website & programing bg-sail.org

time to create 0.2266