Бруно Пейрон отново ще организира The Race

2010-02-23 23:11:53, bg-sail.org

Бруно Пейрон официално обяви второто издание на The Race - околосветската регата около света нон стоп, без външна помощ и без ограничения. След няколкомесечни консултации околосветската регата за огромните G-Class яхти е планирана за 2013 - 2014 година и ще стартира от пристанище в южна Европа.

След разговори с шкиперите на водещите макси-многокорпусници между 8 и 10 от дузината вече построени ще се подредят на старта. Ако броим и евентуалните новопостроени яхти, регатата може би ще постигне целта, поставена и от първото издание - да събере на старта десетте най-бързи екипажа.

Бруно Пейрон обяснява: "След последното ми участие в Jules VerneTrophy имах възможност да се огледам и забелязах няколко неща, които ме накараха да взема решението да възстановя The Race. След регатата за Купата на Америка, която току що завърши, вече можем да заключим, че французите вече не сме сами в света на многокорпусниците и тове е отлична новина. Навлизаме в нова ера!"

"Виждаме, че след The Race бяха построени дванадесет огромни многокорпусника, включително четири през последните три години. Така че днес със сигурност имаме достатъчно отлични яхти, на чиито шкипери и партньори да представим възобновяването на това съзтезание. И това е без да броим новите лодки, които може да бъдат построени преди 2013 или 2014 година."

Историята на The Race

Регатата The Race е създадена от французина Бруно Пейрон и стартира на 31 декември 2000 година, за да отпразнува навлизането ни в третия милениум с околосветска регата. Тя беше първата околосветска регата без ограничения, с други думи не бяха поставени никакви лимити върху размерите на яхтите. Пълната свобода, която беше дадена на проектантите, доведе до раждането на ново поколение ветроходни съдове - макси-многокорпусници, известни днес като G-Class.

В първото издание на The Race гигантските многокорпусници стартираха от Барселона и преминавайки около трите носа Добра Надежда, Люин и Хорн и финишираха в Марсилия. Най-бърз беше новозеландецъд Грант Далтон с катамарана Клуб Мед, който завърши плаването за 62 дни, 56 минути и 33 секунди.

Повече информация на http://www.therace.org

На снимките: Победителят в първата регата Club Med и една от най-революционните разработки - катамаранът Team Phillips с две мачти и стъкмяване като на сърф.

 



Регистрации

ENTRY FORM 2016 (online)
ENTRY FORM 2016 PDF
Regional Specialized Youth Sailing Sport Olympian Reserve School "Regional Yacht Club", Mykolayiv, Ukraine / Mercury/Меркурій
2016-07-31 15:25:25
Яхт Клуб Созопол / Finoor S
2016-08-05 10:38:42
СК.'Черно море бриз'' / Мистрал
2016-08-05 15:31:11
Всички регистрации


Новини

2000-2024 dev.bg-sail.org
website & programing bg-sail.org

time to create 0.2364