Международна регата “КОР КАРОЛИ – БАВАРИЯ ЯХТС” 12 - 15 Август 2010

2010-08-11 17:16:35, bg-sail.org

Регата КОР КАРОЛИ-Бавария Яхтс ще се проведе по Българското Черноморие между градовете Балчик и Несебър, от 12 до 15 Август 2010 година.


Международна регата

“КОР КАРОЛИ – БАВАРИЯ ЯХТС”

12 - 15 Август 2010



СЪСТЕЗАТЕЛНА ИНСТРУКЦИЯ
                       

1. ПРОЯВА
Регата КОР КАРОЛИ-Бавария Яхтс ще се проведе в  района на  12 милната зона по Българското Черноморие мейду градовете Балчик, Варна и Несебър -  от 12 до 15 Август 2010 година (съгласно т.8 Програма).

2. ОРГАНИЗАТОР
Регатата се организира от  ВК «Кор Кароли» и ЯК «Бавария яхтс».

e-mail: <corcaroli.bavariayachts@gmail.com>


3. КЛАСОВЕ
Регатата ще се проведе на следните класове:

Клас „IRC” - Килови яхти;
Рали – Килови яхти

При заявяване на достатъчен брой лодки в клас „IRC”, яхтите могат да бъдат разделени на два или повече класа /Racer, Cruiser, Classic/. Разпределението на яхтите в отделните класове е единствено по преценка на Регатната комисия и не може да бъде основание за обезщетение.                                                                                                                                   

4. ДОКУМЕНТИ ЗА УЧАСТИЕ
При регистрацията, освен попълнен формуляр – заявка за участие, всяка яхта трябва да представи:
валиден документ за правоспособност на шкипера;
валидно мерително свидетелство за “Конрад 25R” и “Mелджис – 24” (копие от което трябва да се представи в Регатния офис). Лодките които нямат IRC сертификат ще им се зачита коефицет като на тези които са с най-тежък коефицент от техния клас /Конрад 25Р или Мелджис 24/;
валиден  IRC сертификат  за яхтите клас IRC.;
документ за застраховка на екипажа и за вреди причинени на трети лица /ще има осигурен застраховател от Алианц при приемане на документите/;
                  Всички яхти ще бъдат проверявани при регистрацията за изправност на   светлините  им. Неизправните яхти няма да се допускат до участие.


5. ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕ
5.1.    Предварителни заявки по е-маил се приемат до 20.00 часа на 11 Август 2010 г. на e-mail адреса на Организатора.
5.2.    Индивидуални заявки се приемат от 12.00 до 19.00 часа на 12 Август 2010г.  в Регатния офис.
5.3.    Късни заявки се приемат между 07.00 и 09.00 на 13 Август срещу 20 лв.
   
6. ПРАВИЛА
Регатата ще се проведе в съответствие с:
Състезателните правила по ветроходство на ISAF RRS 2009-2012;
Международните правила за предпазване от сблъскване на море;
Изискванията на ИАМА на Р.България за снабдяване и оборудване на плавателните съдове;
Известието за регатата;
Правила на IRC 2010г.;
Специални разпоредби на ISAF за морски състезания
                – категория 4;
Настоящите Състезателни инструкции.

7. РЕКЛАМИРАНЕ
Реклама се разрешава съгласно Кодекса за рекламиране на ISAF, Разпоредба 20 – категория ”С”. Яхтите са длъжни да носят предоставените от Организатора рекламни материали.

8. ПРОГРАМА

12 август, четвъртък

14.00 – 19.00    Регистрация в Регатния офис (Морска гара - Варна).

19.00            Техническа конференция - (Морска гара - Варна).

20.00ч.              Коктейл  за добре дошли
                            
13 август, петък 
 
07.00 – 09.00   Регистрация в Регатния офис (Морска гара - Варна).

09.00                Пресконференция в  Морска гара - Варна.

10.30                    Старт I гонка    Варна – Несебър, 35м.мили
       
Барбекю парти

14 Август, събота

09.00               Старт на II гонка  Несебър – Балчик, 51 м.мили   

    
15 Август, неделя

10.30          Старт на III гонка Балчик–Варна – 18-25 м.мили.

18.00          Награждаване на призьорите, закриване на регатата и коктейл
            за участниците.

9.    КЛАСНИ ФЛАГОВЕ и КОЕФИЦИЕНТИ
9.1   Ще се използват следните Класните флагове :

- клас  “IRC” - бял флаг с надпис “IRC”
- „Рали” - флаг “О” от Международният код на сигналите.

9.2  От трите морски етапа никой не подлежи на изхвърляне и са със следните коефициенти: 
Варна – Несебър,     коефициент 1.5
Несебър – Балчик ,  коефициент 2.0
Балчик – Варна ,      коефициент 1

10.       СЪОБЩЕНИЯ ЗА СЪСТЕЗАТЕЛИТЕ
10.1  Съобщения за състезателите ще бъдат поставяни на официалното табло. В пристанищата Несебър и Балчик официалното табло ще бъде в близост до Стартовия кораб.
10.2     Вдигнат флаг “АР” на мачта до рейс офиса с два звукови сигнала означава „Лодките не бива да напускат пристанището”
10.3    Свалянето на флаг „АР” с един звуков сигнал означава „Всички лодки трябва да се отправят незабавно към Стартовия кораб. Стартови процедури ще започнат след 30 мин.”
10.4     Флаг ”L”, вдигнат на мачта до рейс офиса с един звуков сигнал, означава “На официалното табло има съобщение за състезателите”.

11.       ПРОМЕНИ В СЪСТЕЗАТЕЛНИТЕ ИНСТРУКЦИИ
Всяка промяна в състезателните инструкции ще бъде поставяна на официалното табло преди 09.30 часа или след 20.00 часа за всеки състезателен ден.
   
12.      СЪСТЕЗАТЕЛНО РАЗСТОЯНИЕ
12.1  Състезателното разстояние може да бъде скъсявано,  съгласно Правило 32 от RRS при липса на достатъчно вятър при всеки морски рейс по следния начин:
 - при морски рейс Варна-Несебър, ако първата яхта от цялата флотилия не достигне траверс нос Емине за 10 часа, финала ще бъде между фара на нос Емине и Старт-финален кораб “Месалина”.
 - при морски рейс Несебър – Балчик, ако първата яхта не достигне траверс нос Галата за 13 часа финала ще бъде между фара на нос Галата и Старт-финален кораб “Месалина”.
 - при морски рейс Балчик-Варна ако първата яхта не достигне траверс на Аладжа банка за 3 часа, това ще означава, че финалната линия ще е при „Вратата” между кораб “Месалина” и вехата на Аладжа банка.
12.2 След финал при скъсена дистанция всяка лодка е длъжна по най-бързия начин да се прибере под двигател  в пристанището според Програмата на регатата.

13.       СТАРТ
13.1  Гонките ще бъдат стартирани съгласно Правило 26 от Състезателните правила по ветроходство 2009-2012г./RRS/, като времената трябвa да бъдат засичани по видимите сигнали. Неуспешен звуков сигнал не може да бъде основание за обезщетение. При възможност ще се предоставя информация на състезателите по УКВ-станция на 73 канал.
13.2   Стартовата линия ще бъде ограничена между мачта с оранжев флаг на стартовия съд на Регатната комисия, разположен на десния край на стартовата линия и фарватерен буй с надпис 104 при старта  от Варна.
13.3  При старта от Несебър стартовата линия ще бъде ограничена между мачта с оранжев флаг на стартовия съд на Регатната комисия, разположен на десния край на стартовата линия и фар на Несебър от левия край на стартовата линия.
13.4 При старта от Балчик стартовата линия ще бъде ограничена между мачта с оранжев флаг на стартовия съд на Регатната комисия, разположен на десния край на стартовата линия и мигалката на товарното пристанище на Балчик от левия край на стартовата линия.
13.3   Яхта не може да стартира по-късно от 15 минути след нейния стартов сигнал.
13.4   Предварително стартирала яхта, която не се поправи ще бъде наказана с 10 процентно наказание или с минимум едно място назад. 
 При неблагоприятни метеорологични условия,  стартовия съд може да поддържа позиция като използва двигател. Това не може да бъде основание за обезщетение.

14.       ФИНАЛ
14.1   Финалната линия във Варна ще бъде ограничена между фара на челото на вълнолома и зелен буй на около 50м . посока юг.
14.2   Финалната линия в Балчик ще бъде между мигалката на входа на яхтеното пристанище и фар на челото на вълнолома.
14.3  Финалната линия в Несебър ще бъде между фара на вълнолома и челото на вълнолома Яхт-порт Несебър.

15.      КОНТРОЛНО ВРЕМЕ
15.1   Контролното време за финиширане на първата яхта  за трите етапа няма. Единственото условие е да бъде спазен съответния “Таргет тайм” от т.12.1
15.2 Контролното време за финиширане на останалите яхти е 80% от общото време  на първата яхта в съответния клас за всички морски етапи.

16.     ПРОТЕСТИ
16.1  Протестите и исковете за обезщетение трябва да бъдат написани на формуляри, на български или на английски за чуждестранните екипажи, които са на разположение в Регатния офис и трябва да бъдат подадени там не по-късно от 60 минути след финиширане на последната лодка в последната гонка за деня. Краят на протестното време се оповестява на официалното табло за съобщения, възможно най-бързо след узнаването му.
16.2  Протестите ще бъдат изслушвани възможно най-скоро от Протестна комисия по реда на получаването им.
16.3  Съобщения за протестите ще бъдат излагани до 15 минути след изтичане на срока за подаване на протести. Чрез тях шкиперите ще бъдат уведомявани къде и кога ще има изслушване, в което те са страна или са посочени като свидетели, те или членове от екипажа им. Отговорността за запознаване с тези съобщения е на шкиперите. Пропуск да се информират своевременно не може да бъде основание за обезщетение.
16.4  Яхта, възнамеряваща да протестира, трябва да заяви това незабавно по 73 канал и да обяви името на  протестираната яхта или нейния ветрилен номер.
16.4  Яхта, възнамеряваща да протестира, трябва да заяви това на финала на морския етап пред Регатния съдия на финала.
16.5   В последния състезателен ден, страна в изслушване може да поиска подновяване не по-късно от 30 минути, след като е уведомена за решението.
16.6   Мерителни протести ще бъдат приемани само при внасяне от Протестиращата страна на такса от 200 лв. Внесената сума не се възстановява независимо какво е решението на ПК.
16.7    Всеки протест ще се разглежда след внасяне на депозит от 100лв./сто лева/, като депозита ще се възстанови на протестиращия от Протестната комисия ако е изправна страна.

17.    АЛТЕРНАТИВНИ НАКАЗАНИЯ
17.1    Алтернативното наказание “Две завъртания” се заменя с “Едно завъртане”. Това изменя СПВ 44.1.
17.2    Яхта, която е изпълнила наказание или се е оттеглила по правила  44.1 от  СПВ, трябва да попълни съответен формуляр в Регатния офис преди края на протестното време. В противен случай ще се приема, че съответното действие не е изпълнено. 

18        ЗАМЯНА НА ЕКИПАЖ ИЛИ НА ОБОРУДВАНЕ
18.1  Никаква замяна на състезател /извън заявените/ не е разрешена без предварително писмено искане от шкипера и писмено разрешение от Главния съдия.
18.2 Заявка за замяна на повредено или загубено оборудване трябва да се подаде в Регатната комисия при първа разумна възможност

19. НАГРАДИ
19.1  На първите три яхти в крайното класиране във всеки клас ще бъдат връчени награди. Награди на яхти, непредставлявани на церемонията по награждаването и закриването на регатата няма да се връчват.
19.2 Ще бъде връчена купа Синята лента на Кор Кароли на яхтата преминала най-бързо в реално време трите морски етапа.
   
20. ОТГОВОРНОСТ
20.1 Всички състезатели участват в Регатата изцяло на свой риск и отговорност. За непълнолетните състезатели отговорност носи шкиперът на яхтата.
20.2 Организаторите и което и да е лице, участващо в организацията и провеждането на Регатата няма да носи каквато и да е отговорност за загуби, щети, наранявания и/или смърт, които могат да възникнат и да се случат на лице или имущество, независимо на вода или суша, по време и/или като следствие от участие в Регатата.

20.3 Състезателите се задължават да спазват Правилата ISAF RRS 2009-2012, настоящето Известие за регата и Състезателните инструкции. Състезателите ще носят пълна и единствена отговорност за мореходните качества, ветрилното стъкмяване (рангоут, такелаж и ветрила), аварийно-спасителното оборудване на яхтите, както и за подготовката и способностите на екипажите. Шкиперите ще носят пълна отговорност за поведението и облеклото на своите екипажи, представители или гости.

21.       КОМУНИКАЦИЯ
21.1            Всички яхти трябва да са оборудвани с УКВ станции. По време на регатата постоянна връзка ще се подържа на канал 73. Наличието на мобилни телефони на борда на всяка яхта е препоръчително.

                
22.     ЗАСТРАХОВКА
22.1   Всяка яхта трябва да има валидна застраховка за всички членове на екипажа си,  която да включва и застраховка за вреди, причинени на трети лица на минимална стойност 20 000лв./двадесет хиляди лв./.
 


 Гл.Съдия:   Пламен Георгиев
 GSM  +359 888807363
                                                                                                                         
 



Регистрации

ENTRY FORM 2016 (online)
ENTRY FORM 2016 PDF
Regional Specialized Youth Sailing Sport Olympian Reserve School "Regional Yacht Club", Mykolayiv, Ukraine / Mercury/Меркурій
2016-07-31 15:25:25
Яхт Клуб Созопол / Finoor S
2016-08-05 10:38:42
СК.'Черно море бриз'' / Мистрал
2016-08-05 15:31:11
Всички регистрации


Новини

2000-2024 dev.bg-sail.org
website & programing bg-sail.org

time to create 0.8906