30 лодки и дамски екипаж на старта на Kaliakria Cup 2011

2011-06-03 15:45:13, bg-sail.org

Близо 30 лодки застават на старта на Kaliakria Cup 2011 днес. Четвъртото издание на черноморската регата ще събере най-добрите ветроходци у нас, сред които ще бъде и изцяло дамският екипаж на Lady Kaliakria. И тази година в Kaliakria Cup ще има чуждестранно участие, след като три румънски и две украински лодки се записаха за надпреварата.

Над 200 участници ще се състезават в регистрираните за участие близо 30 екипажа. „Радвам се, че вече за четвърти пореден път се провежда Kaliakria Cup и за това време тя стана една от най-важните регати по българското Черноморие“, каза по време на пресконференцията преди състезанието Ангел Лингорски от Kaliakria Resort, съорганизатори на регатата.

Лодките са разделени по традиция в четири класа. За пръв път в Kaliakria Cup участва чисто дамски екипаж – този на яхтата Lady Kaliakria. "Това не се е случвало от много години у нас. Наблюдавах как дамите тренираха през последната седмица и мисля, че могат да поднесат изненади в класирането", отбеляза председателят на Морски клуб „Балчик“ Николай Станев.

Първият състезателен ден на регатата ще протече с къс морски рейс от 15 морски мили, като вехите ще бъдат поставени под формата на триъгълник. Първата веха ще бъде разположена пред Kaliakria Resort, втората – на 3 мили навътре в морето пред Балчик, а финалът ще бъде в близост до пристанищния фар.

Регатата продължава до 5 юни, като в събота предстои дългият морски рейс, а за неделя са предвидени няколко къси гонки тип „банан“. "За да бъде направено класиране, трябва да бъдат проведени минимум две гонки в трите състезателни дни", обясни главният съдия на Kaliakria Cup 2011 Петър Енчев.

Освен за купите в различните класове, яхтсмените ще се борят и за още една награда. Партньорите на регатата от MOi Klub ще връчат на един късметлия ваучер за почивка до всяка точка на света. Наградата ще бъде дадена след томбола между всички участници в морската надпревара.

Kaliakria Cup 2011 се организира от морски клуб “Балчик” и ваканционен комплекс Kaliakria Resort. Регатата носи името на комплекса, една от най-хитовите дестинации по Северното Черноморие.

Морски клуб “Балчик” е клуб с дългогодишни традиции в морските спортове и динамична история. Страстта към морето, спорта и истинските изживявания възраждат традицията на клуба през 2007, след като е разформирован през 90-те години.

Ваканционният комплекс Kaliakria Resort, се намира на 8 км северно от Балчик и е проектиран от известния испански архитект Густаво Клостер, известен с луксозните си проекти за вили в Коста дел Сол. В рамките на комплекса се намира най-изисканият гурме ресторант на Северното Черноморие “El Balcon del Mundo”.

Информация Александър Кръстев, PRoPR Агенция

 



Регистрации

ENTRY FORM 2016 (online)
ENTRY FORM 2016 PDF
Regional Specialized Youth Sailing Sport Olympian Reserve School "Regional Yacht Club", Mykolayiv, Ukraine / Mercury/Меркурій
2016-07-31 15:25:25
Яхт Клуб Созопол / Finoor S
2016-08-05 10:38:42
СК.'Черно море бриз'' / Мистрал
2016-08-05 15:31:11
Всички регистрации


Новини

2000-2024 dev.bg-sail.org
website & programing bg-sail.org

time to create 0.2196