Регата „Кор Кароли“ 2015

2015-08-10 16:48:21, Петър Савов

Oфициален партньор на 15 десетата регата Кор Кароли e Audi.

Днес беше проведена официалната пресконференция за предстоящото събитие от 14.8.2015-16.8.2015.

Официални покани са изпратени до 9 европейски федерации. Има заявен интерес от украински яхти, като някои вече пътуват към Варна. 

Проектите на плакатите, билбордовете и тениските са дело на ателие Сталкер на известният художник приложник Димитър Трайчев.

Главния съдия Пламен Георгиев на регатата подробно обясни характеристиките на отделните етапи и чисто техническата част от предстоящата регата. „Благодаря на спонсорите и на Община Варна за доверието и оказаното съдействие. Направихме добра организация и смятам, че нещата са на ниво. Етапите са интересни и ще дадат възможност за истинска надпревара“, каза кап.Томов. Той разкри още една важна подробност.

Ветроходът „Калиакра“ ще съпровожда участниците в регатата от Варна до Свети Влас с гости на борда си. Ангел Анегностиев даде подробности относно самата оргaнизация на регатата и коментира задълбочено техническите параметри на състезанието. Олга Томова сподели пред журналистите информацията свързана със социалната страна на състезанието и нещата около финалната фаза на всеки един състезателен ден, касаеща програма и награждаване. Всяка вечер от регатата ще завършва с награждаване на най-добрите в отделните класове, като ще има купи и предметни награди от спонсори.

Първата гонка ще носи името „Ауди“,Варна- Свети Влас, в марина Диневи ще има тестдрайв на автомобили на Audi за всички които са се регистрирали на http://audition.bg/ https://www.facebook.com/sailing.bg

Втората гонка е „Община Балчик“

Етапът от Балчик до Варна е с име „ДКС“.

Сред партньорите на събитието са Audi, минерални води „Девин“, Марина Диневи, Пристанище Варна, ЯК Кап.Г.Георгиев Порт Варна, Община Варна, Дигитал Принт, Радио Варна, Община Балчик .

Пламен Георгиев, изрази известна доза притеснение относно прогнозата за времето. „Трите състезателни дни ще има мелтем. Това е североизточен вятър. Всъщност проблем може да има за гонката от Свети Влас до Балчик, иначе този вятър ще е в помощ на състезателите.

Атрактивно ще бъде на знака пред 3-та буна във Варна. Това ще позволи на варненци и гостите на града да наблюдават състезанието. Стартът ще бъде даден на поворотен знак №102“, заяви главният съдия.

Церемонията по генералното награждаване ще бъде във Варна, пред ЯК „Кап.Г.Георгиев“, където ще бъде даден и коктейл за участниците.

Във връзка с 85 години от рождението на кап.Георги Георгиев, организаторите направиха специален жест. Участниците ще получат фланелка с лика на легендарния българин, а също и марково вино с етикет носещ образа на Кап. Георги Георгиев.

Тома Томов –председател на фондация „Кор Кароли“, заедно с председателя на организационния комитет Ангел Анегностиев, дадоха доста подробности относно състезанието. Присъстваха още Кристиана Генчева-експерт спорт към дирекция „Спорт“ на Община Варна и Олга Томова-организационен секретар на регатата.  4

За първи път е дадена възможност за попълване на електронен формуляр на заявката за регата http://corcaroli.bg/entryform/ съвместно с bg-sail.org. 

За повече информация за програмата и регатата http://corcaroli.bg



Регистрации

ENTRY FORM 2016 (online)
ENTRY FORM 2016 PDF
Regional Specialized Youth Sailing Sport Olympian Reserve School "Regional Yacht Club", Mykolayiv, Ukraine / Mercury/Меркурій
2016-07-31 15:25:25
Яхт Клуб Созопол / Finoor S
2016-08-05 10:38:42
СК.'Черно море бриз'' / Мистрал
2016-08-05 15:31:11
Всички регистрации


Новини

2000-2024 dev.bg-sail.org
website & programing bg-sail.org

time to create 0.1973